DE ENIG OVERGEBLEVEN AMBACHTELIJK DISTILLEERDERIJ VAN AMSTERDAM

A. van Wees distilleerderij De Ooievaar is de enig overgebleven, ambachtelijke distilleerderij in Amsterdam. Gevestigd in het hart van de Jordaan, distilleren wij volgens authentieke receptuur.

Geschiedenis

Maar weinig mensen weten dat Nederland toonaangevend is geweest op het gebied van gedistilleerd. Nederlanders beheersten als eersten de kunst om uitstekende gedistilleerde producten te maken van landbouwproducten. Hun distilleertechnieken werden wereldwijd overgenomen.

Lagerkelder

Afhankelijk van het type worden onze genevers op eikenhouten fusten bewaard, gerijpt of gelagerd. Naarmate ze langer op vat liggen, ontwikkelt zich een zachte, rijkgeschakeerde smaak. De kunst is om de genevers te bottelen wanneer de smaakbalans perfect is. Naast genevers lageren we meer producten. Zo bewaren we onze Kaneellikeur bijvoorbeeld tien jaar op vat en onze rums twee tot minimaal 15 jaar.

Bottelarij

We bottelen al onze producten handmatig of halfautomatisch. Ook de afwerking van de kruiken en flessen – met kurk- en schroefdoppen, linten, krimpcapsules, etiketten en lakzegels – doen we voornamelijk met de hand.

ZESTIG LIKEUREN en 17 soorten genevers

We stoken zo’n zestig likeuren en 17 soorten genevers. Daarmee houden we een traditie in stand die stamt uit de 16e eeuw. Daarnaast lanceren we regelmatig nieuwe sterkedranken, zoals onze Three Corners Yuzu distilled dry gin en Yuzulikeur. Inclusief overige creaties en verschillende inhoudsmaten telt ons assortiment momenteel ruim vierhonderd producten.