Beschrijving
De Vanille-bourbonstokjes, die wij gebruiken voor deze vanillelikeur worden in rum en wijnbrandewijn getrokken, of middels perculatie bewerkt. Zij worden zo op verschillende wijze gedwongen hun eigenschappen te laten “vangen”. Vervolgens worden de stokjes overgehaald tot een esprit die op eiken vat tot rijpheid komt. De aard van de peulen, veroorzaakt dat temperatuurverschillen de likeur kan doen “troebelen”, helaas is dat niet te voorkomen. Het blijft een natuurproduct en feitelijk is troebelen een bewijs van goed gedrag.
Aan de specifieke eigenschappen van de bestanddelen ontleent deze vanillelikeur zijn smaak. Indien de bestanddelen volledig zouden worden uitgefilterd blijft er van de smaak veel minder over. Vanillelikeur is een verrukkelijke likeur, die bij velen in de smaak valt.
Ingrediënten:
Getrokken en gestookt van Bourbon-vanille.
Toevoegingen:
Onder meer suiker, honing en vanille.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.